середу, 8 липня 2015 р.

Підсумки навчального року

Фінансова грамотність учнів – необхідна вимога сьогодення
Сплинув навчальний рік, почалися довгоочікувані літні канікули. Час аналізувати проведену роботу, досягнення. Нововведенням в Зорянській СЗШ (директор Людмила Кулак) в 2014 – 2015 навчальному році була участь старшокласників в україно-польському проекті «Шкільна академія підприємництва» за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Мета цього проекту – створення команд однодумців у школах (Шкільні клуби підприємництва), які ділитимуться власними досягненнями та ідеями стосовно розвитку підприємницького світогляду, формування ключових компетентностей, спілкуватимуться й ініціюватимуть цікаві проекти.
Учні 10 класу створили команду майбутніх підприємців під назвою «Зорепад», яку очолила президент клубу Ольга Шишенко, затвердили власний статут, запланували роботу. Закипіла діяльність.

Десятикласники протягом року вивчали економічні поняття, ази підприємницької діяльності. На заняттях учні формували модель сучасного підприємця, виділяючи основні риси, які притаманні людям, які створюють власні бізнес-плани і їх реалізовують. Вагоме місце в проектній діяльності зайняли питання грошей і їх значення в житті та підприємницькій діяльності. Кожний учасник на тренінгах отримав змогу визначитися з пріоритетними напрямками вибору майбутньої професії, виявити власні риси характеру, які притаманні підприємцю. Учні вчилися бути лідерами, приймати зважені рішення, вести власний бізнес.
Підсумком продуктивної діяльності Шкільної академії підприємництва «Зорепад» були відвідани засідання клубу куратора обласного проекту Світлани Кушнікової (Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти), яка запропонувала десятикласникам відчути себе підприємцем  під час гри «CASH FLOW». Ця економічна гра, яка адаптована до української версії, вчить учнів фінансової грамотності, а головне вчить самостійності та вмінню зробити перший крок до успіху. Отже, учні, поділившись на команди, рахували прибутки та видатки «своїх» фірм та підприємств. Особливо активними були Юлія Пеня, Марина Кучура, Ольга Шишенко, Сергій Хомутов, Анастасія Копиткова. Всі учасники настільки були захоплені грою, що не помітили, як сплинув час зустрічі і настав час прощатися зі Світланою Вікторівною. Гостя настільки була вражена теплою зустріччю, відвертими розмовами з учнями, активністю і участю у всьому, що відбувалося, директора школи Людмили Василівни, тому від щирого серця побажала клубу «Шкільна академія підприємництва» - «Зорепад» успіхів, натхнення, продовжувати діяльність і шукати нові форми і методи роботи, заради досягнення нових фінансових успіхів і впевненості у своїх силах.

А найбільш приємним була перемога члена клубу Марини Кучури у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки та участь її у ІІІ етапі, де вона показала достатньо високий результат. Це дало змогу дівчинці отримати стипендію голови Чумаківської сільської ради Валентини Іванівни Стець, яка підтримує талановитих та здібних учнів сільської громади.
У рамках діяльності проекту створено Інтернет-платформу, яка допомагає обмінюватися досвідом клубам підприємницької діяльності з різних куточків України. Про діяльність нашого клубу детальніше можна дізнатися за адресою: http://zoryaverbitska.blogspot.com.
Незабаром новий навчальний рік, а отже нові заняття, тренінги та успіхи!




1 коментар:

  1. Я Вас вітаю, Ви великі молодці! Окреме привітання Марині, члену ШКП "Зорепад"! Головне заявити про себе і свій талант! Так тримати! З повагою, Світлана Вікторівна, обласний координатор українсько-польського проекту "Шкільна академія підприємництва".

    ВідповістиВидалити